Huisartsenpraktijk
Blom

Spreekuren

Algemeen

Huisartsenpraktijk Blom is een organisatie waar verschillende huisartsen nauw samenwerken.

Werkzame huisartsen: Dhr. E.J.A. Blom, Mw. L.I. Blom – Zandbergen en Mw. V. Vonk.

U heeft als patiënt uw eigen huisartsenpraktijk waar u voor de dagelijkse huisartsenzorg terecht kunt. Bij afwezigheid van de huisartsen van uw praktijk kunt u bij een andere huisarts terecht voor zaken die niet kunnen wachten tot u eigen huisartsen weer terug zijn.

Spreekuur op afspraak

Afspraken voor het spreekuur kunt u tot 3 uur van te voren online maken. U kunt ook telefonisch of aan de balie een afspraak maken. Een afspraak op het spreekuur van de huisarts duurt 15 minuten en is bedoeld om 1 klacht te bespreken. Heeft u meerdere klachten, bespreek dit dan met de assistente.

Huisbezoek op afspraak

Als u om medische redenen niet in staat bent de huisarts in de praktijk te bezoeken, dan kunt u thuis bezocht worden. Huisbezoek voor dezelfde dag bij voorkeur aanvragen voor 11.00 uur.

Bij het aanvragen van een huisbezoek kan nog niet aangegeven worden hoe laat de huisarts komt. Een deel van de huisbezoeken zal tussen de middag plaatsvinden en een deel aan het eind van de dag.

Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u sneller en beter helpen in de praktijk.

e-Consult

Via onze online diensten kunt u in een beveiligde omgeving rechtstreeks een vraag stellen aan uw huisarts of POH-S. Niet alle vragen zijn daarvoor geschikt; neem bij  spoedeisende vragen altijd contact op met de praktijk (033 7210 450), ook vragen over nieuwe lichamelijke of emotionele klachten zijn niet geschikt voor e-consult, u kunt dan beter een afspraak maken op het spreekuur.

Geschikt vragen en onderwerpen voor e-consult:

  • vragen over uitslagen van (bloed) onderzoeken
  • vragen over medicatie, zoals bijwerkingen, wel/niet doorgaan, effecten
  • vragen naar aanleiding van een eerder contact

Telefonisch spreekuur

Wanneer u uitslagen of korte vragen aan uw huisarts wilt voorleggen wordt u verzocht dit voor 11.00 uur aan de assistente door te geven. U wordt dan teruggebeld door de huisarts.

Dit telefonisch spreekuur is niet bedoeld voor het bespreken van uitvoerige problemen. Maakt u in dit geval alstublieft een (dubbele) afspraak op het spreekuur.

Kleine chirurgische ingrepen

Voor het verwijderen van kleine en onschuldige huidafwijkingen kunt u in onze praktijk terecht. U maakt eerst een afspraak bij uw huisarts voor het beoordelen van de afwijkingen. Als besloten wordt om het verwijderen krijgt u een vervolgafspraak. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.  Bij enige twijfel sturen we de verwijderde huidafwijkingen op voor nader onderzoek. U belt zelf over de uitslag. De kosten van dit aanvullende onderzoek kunnen afgaan van uw eigen risico.

Spiraal plaatsen

De huisarts kan op uw verzoek een spiraal plaatsen of vervangen. Het plaatsen van een spiraal gebeurd meestal tijdens of vlak na de menstruatie. Het kan een onaangenaam en krampend gevoel geven. Wij adviseren u een uur voor plaatsing een pijnstiller, bijvoorbeeld paracetamol 1000mg of ibuprofen 400mg in te nemen. Zes weken na plaatsing komt u voor controle bij de verloskundigen van de Oorsprong. Zij maken een echo om te zien of de spiraal goed zit.

De kosten voor het plaatsen van een spiraal vallen onder huisartsenzorg en gaan niet van uw eigen risico af. De kosten van de spiraal zelf vallen wel onder het eigen risico. Ook wanneer plaatsing onvoorzien niet lukt en u doorverwezen wordt naar de gynaecoloog vallen de kosten van die zorg onder het eigen risico.