Huisartsenpraktijk
Blom

Spreekuren

Spoed

Bij spoedeisende klachten belt u de huisarts op de spoedlijn.

Telefoonnummer op werkdagen tussen 8.00 -17.00 uur: 033 7210 450, toets 1 (werkdagen)

’s Avonds en in het weekend kunt u bellen met de Huisartsenpost Amersfoort op telefoonnummer 085 7731 100.

Bij levensbedreigende situaties: 112

Algemeen

Huisartsenpraktijk Blom is een organisatie waar verschillende huisartsen nauw samenwerken.

Werkzame huisartsen: Dhr. E.J.A. Blom, Mw. L.I. Blom – Zandbergen en Mw. V. Vonk.

U heeft als patiënt uw eigen huisartsenpraktijk waar u voor de dagelijkse huisartsenzorg terecht kunt. Bij afwezigheid van de huisartsen van uw praktijk kunt u bij een andere huisarts terecht voor zaken die niet kunnen wachten tot u eigen huisartsen weer terug zijn.

Spreekuur op afspraak

Afspraken voor het spreekuur kunt u tot 24 uur van te voren online maken. U kunt ook telefonisch of aan de balie een afspraak maken. Een afspraak op het spreekuur van de huisarts is bedoeld om 1 klacht te bespreken. Heeft u meerdere klachten, bespreek dit dan met de assistente.

 

Huisbezoek op afspraak

Als u om medische redenen niet in staat bent de huisarts in de praktijk te bezoeken, dan kunt u thuis bezocht worden. Huisbezoek voor dezelfde dag bij voorkeur aanvragen voor 10.30 uur.

Bij het aanvragen van een huisbezoek kan nog niet aangegeven worden hoe laat de huisarts komt. Een deel van de huisbezoeken zal tussen de middag plaatsvinden en een deel aan het eind van de dag.

Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u sneller en beter helpen in de praktijk.

Kleine chirurgische ingrepen

Voor het verwijderen van kleine en onschuldige huidafwijkingen kunt u in onze praktijk terecht. U maakt eerst een afspraak bij uw huisarts voor het beoordelen van de afwijkingen. Als besloten wordt om het verwijderen krijgt u een vervolgafspraak. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.  Bij enige twijfel sturen we de verwijderde huidafwijkingen op voor nader onderzoek. U belt zelf over de uitslag. De kosten van dit aanvullende onderzoek kunnen afgaan van uw eigen risico.

Spiraal plaatsen

De huisarts kan op uw verzoek een spiraal plaatsen of vervangen. Het plaatsen van een spiraal gebeurd meestal tijdens of vlak na de menstruatie. Het kan een onaangenaam en krampend gevoel geven. Wij adviseren u een uur voor plaatsing een pijnstiller, bijvoorbeeld paracetamol 1000mg of ibuprofen 400mg in te nemen. Zes weken na plaatsing komt u voor controle bij de verloskundigen van de Oorsprong. Zij maken een echo om te zien of de spiraal goed zit.

De kosten voor het plaatsen van een spiraal vallen onder huisartsenzorg en gaan niet van uw eigen risico af. De kosten van de spiraal zelf vallen wel onder het eigen risico. Ook wanneer plaatsing onvoorzien niet lukt en u doorverwezen wordt naar de gynaecoloog vallen de kosten van die zorg onder het eigen risico.

Niet verschenen zonder bericht

Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen niet op hun afspraak bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner komen. Kunt u toch niet op uw afspraak komen, wilt u deze dan minstens 24 uur van te voren afzeggen. Als u zonder opgaaf van reden niet verschijnt,  zijn wij genoodzaakt u hiervoor kosten in rekening te brengen.

De kosten voor dit niet-verschenen-tarief bedragen 25 euro.

De zorgverzekeraar vergoed deze kosten niet.

Via onze Online Diensten kunt u uw afspraken inzien, wijzigen of annuleren.

Triage door de doktersassistente

Als u belt om een afspraak te maken, zal de assistente u een aantal vragen stellen. Deze vragen gaan over de reden van uw bezoek en de aard van uw klachten. De assistente stelt deze vragen om in te schatten op welke termijn ze uw afspraak in kan plannen, bij welke hulpverlener en hoeveel tijd er voor nodig is. Dit noemen we triage.

Soms kan de assistente zelf uw vraag beantwoorden en geeft zij u advies. Deze adviezen worden genoteerd in uw dossier en achteraf altijd door de huisarts beoordeeld.