Corona

Klachten passend bij Corona
Heeft u last van koorts (38 graden of hoger), hoest, matig-ernstige benauwdheidsklachten of ernstige vermoeidheidsklachten? Maak een afspraak bij de GGD voor een Corona-test. 

Wilt u uw klachten met ons bespreken, neem dan telefonisch contact op. Als het nodig is, wordt u op het corona-spreekuur gezien door een van onze huisartsen.

Mondkapje

Een mondkapje dragen is op dit moment niet verplicht. Tijdens een onderzoek door de huisarts, assistente of praktijkondersteuner is de afstand minder dan 1,5 meter. Een mondkapje is dan wel verplicht!

Vaccinatie
Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie leest u meer informatie over de corona vaccinatie. 

Bij de huisarts worden alleen mensen gevaccineerd die tussen de 60 en 65 jaar zijn of mensen met extra risico op een ernstige corona-infectie. De huisarts vaccineert alleen met het AstraZeneca vaccin.

Vaccinatiebewijs Digitaal Corona Certificaat (DCC) 
Het DCC is het digitale bewijs dat iemand:

  • recent negatief getest is op corona, of;
  • gevaccineerd is tegen corona met een door EMA goedgekeurd vaccin, of;
  • hersteld is van een coronabesmetting.

De overheid is op dit moment nog bezig om het DCC te maken. De verwachting is dat het DCC begin juli 2021 klaar is. 

Lees meer op: Wat is het EU Digitaal Corona Certificaat? | Rijksoverheid.nl

Heeft u bij ons een AstraZeneca vaccinatie gekregen, dan krijgt u van ons een registratiekaart mee. De registratiekaart mag u zelf in uw vaccinatiepaspoort plakken of uw kaart los bewaren.

Gele boekje
Heeft u een AstraZeneca vaccinatie van ons gehad en wilt u dit laten noteren in uw gele boekje? Neem dan uw gele boekje mee naar uw tweede vaccinatie. Het gele vaccinatiepaspoort is geen officieel vaccinatiebewijs. Heeft u ergens anders uw vaccinatie gekregen, vraag dan daar naar de aantekening voor uw gele boekje. Wij maken deze aantekening niet voor u.

Verklaringen doorgemaakte corona
Een bewijs voor doorgemaakte covid wordt niet door de huisarts afgegeven. Lees meer op: Coronavirus en het afgeven van een gezondheidsverklaring (patientenfederatie.nl) 

Zichtbaarheid vaccinatie op RIVM site
Na toestemming voor het delen van uw vaccinatiegegevens is de informatie over uw vaccinatie door de huisarts doorgestuurd naar het RIVM.  Het RIVM heeft een probleem met het importeren van de gegevens die door de huisarts aangeleverd worden. Zij hopen dit technische probleem zo snel mogelijk op te lossen.