Gezondheidscentrum Corlaer

Manuele geneeskunde

Manuele geneeskunde

De praktijk musculoskeletale geneeskunde (MSK-geneeskunde) is sinds 2003 in Nijkerk gevestigd, en sinds 2011 in De Nije Veste op de Oranjelaan, als dependance van de praktijk in Balkbrug. Spreekuur vindt plaats op de woensdag in de oneven weken, op de 1e verdieping (wachtkamer van de huisartsen).

De MSK-arts is bij uitstek deskundig in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met het bewegingsapparaat: het stelsel van botten, gewrichten, spieren en banden. De meest voorkomende klachten die we op deze manier vaak goed kunnen verhelpen zijn niet alleen nek- en rugklachten, maar ook klachten van de schouder, arm, heup en hoofdpijn. Daarvoor is vaak een paar behandelingen voldoende.

Het zorgvuldig navragen van de klachten en precies lichamelijk onderzoek horen hier uiteraard bij. De behandeling, waarbij met voorzichtige manoeuvres geprobeerd wordt de beweeglijkheid en functie van gewrichten te herstellen, wordt in de volksmond ook wel kraken” genoemd. Dat klinkt heel indrukwekkend: de meeste mensen vinden het achteraf erg meevallen.

Niet elke klacht laat zich op deze wijze wegnemen. Als er iets kapot is (zoals in de rug bij een hernia) dan kan je met deze techniek natuurlijk niet de rug genezen; maar in een deel van de gevallen is toch verlichting te bieden door in elk geval te zorgen dat andere gewrichten goed werken, waardoor de spanning en de druk in de rug afnemen.

Ph. Cossee, MSK-arts, is geregistreerd bij het Register Artsen Musculoskeletale Geneeskunde (RAMG) en lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG).

Meer informatie kunt u vinden op:

Ph.A.P. Cossee, MSK-arts

BIG-nummer 39020510301

Vierde Blok 9, 7707 SE Balkbrug

Contact

Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk

Telefoonnummer: 052 3613 749 (10:00-12:30 uur)
Website: www.phcossee.nl

Openingstijden

Het spreekuur in Nijkerk is op woensdag en uitsluitend op afspraak.

Die afspraak kan telefonisch gemaakt worden via 052 3613 749 op werkdagen tussen 10.00 en 12.30 uur.