Week van de Valpreventie 2021

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. En dat terwijl veel valpartijen te voorkomen zijn. Hoe ouder mensen worden, hoe groter de kans op vallen is. Door een combinatie van een verminderd uithoudingsvermogen, vermindering van spiermassa en minder alert zijn, wordt de kans op vallen groter. Uit onderzoek weten we dat het vrij makkelijk is om een stuk vitaler te worden en te blijven. Balans, coördinatie en spierkracht kunt u op iedere leeftijd trainen, ook als uw gezondheid achteruit gaat.

U kunt bij Fysiotherapiepraktijk Corlaer een gratis proefles volgen, kennismaken met activiteiten en trainingen om fit en vitaal te blijven: FysioFitPlus.

FysioFitPlus is een groepstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut in de oefenzaal waarbij training van het uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en balans centraal staan.

U kunt hiervoor een afspraak maken via 033-7210444.

Mocht u na het volgen van de proefles enthousiast zijn geworden en gaan deelnemen: de kosten voor een keer per week trainen zijn 27 euro per maand en bij twee maal per week trainen 49 euro per maand.

Hopelijk tot ziens en hup in de benen!