Huisartsenpraktijk
Blom

Hart en vaten

Spreekuur hart- en vaatziekten

Om risicofactoren voor hart- en vaatziekten in kaart te brengen is er een speciaal spreekuur. Risicofactoren zijn met name hoge bloeddruk, roken, suikerziekte, hoog cholesterol, overgewicht, weinig bewegen en hart- en vaatziekten in de familie. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of praktijkondersteuner somatiek.

Wanneer blijkt dat u een verhoogd risico heeft krijgt u leefstijladviezen en kan er in overleg met uw huisarts medicatie worden voorgeschreven. U blijft dan onder controle van de praktijkondersteuner. Hoe vaak u gecontroleerd wordt hangt af van de ernst, de klachten en uw eigen wensen
Zo nodig wordt er aanvullend onderzoek aangevraagd of  kan de praktijkondersteuner u verwijzen naar een diëtist, POH-GGZ, psycholoog of leefstijlcoach.

Voor meer informatie over hart en vaat ziekten kunt u kijken op:
www.thuisarts.nl/risico-hart-en-vaatziekten-verlagen

Stoppen met roken

Bespreekt u uw voornemen om te stoppen met roken eerst met uw huisarts. Wanneer u intensieve begeleiding en eventuele ondersteuning met medicijnen wenst, kan het zijn dat de huisarts u verwijst naar de praktijkondersteuner. Voor meer informatie over stoppen met roken en ondersteunende medicijnen kunt u alvast kijken op de volgende websites:

www.ikstopnu.nl

www.rokeninfo.nl