Huisartsenpraktijk
Bij de Flier

Diabetes

Diabetes spreekuur

Het diabetes spreekuur is een spreekuur voor patiënten met diabetes mellitus type II, ook wel suikerziekte of ouderdomssuiker genoemd. Iedere diabetes patiënt bezoekt regelmatig de praktijkondersteuner. Hoe vaak u gecontroleerd wordt is afhankelijk van uw klachten, de ernst de suikerziekte en uw eigen wensen.

Op het spreekuur wordt uw bloedsuiker gecontroleerd en krijgt u uitleg over diabetes. De praktijkondersteuner geeft leefstijladviezen en schrijft in overleg met uw huisarts medicijnen voor. Soms is het nodig dat u insuline gaat spuiten; ook deze behandeling kan plaatsvinden in de huisartsenpraktijk.
Jaarlijks komt u bij uw huisarts op spreekuur voor controle van uw gezondheid in relatie tot de suikerziekte.

Zo nodig wordt u doorverwezen naar de diëtiste, de podotherapeut, de pedicure, de fysiotherapeut, de psycholoog, de oogarts of de internist.

Voor meer informatie over diabetes mellitus type 2 kunt u kijken op www.thuisarts.nl.

Diabetes ketenzorg

Als u diabetes heeft, krijgt u te maken met verschillende zorgverleners. Zij helpen u om de kans op problemen door uw ziekte zo klein mogelijk te houden. Dit betekent dat de hulp van deze zorgverleners goed op elkaar moet aansluiten. Ook moet de hulp passen bij uw eigen wensen en mogelijkheden. De Gezondheidscentra in Nijkerk hebben een zorgprogramma ontwikkeld met duidelijke afspraken zodat alle zorgverleners goed samenwerken en op de hoogte zijn van uw situatie. In dit zorgprogramma werken huisartsen, praktijkondersteuners, diëtist, podotherapeut, SALTRO huisartsenlaboratorium, apotheek, fysiotherapie en internist samen. Eén zorgverlener, meestal de praktijkondersteuner, houdt het overzicht. Zij is ook uw aanspreekpunt.

De huisartsen van Bij de Flier nemen deel aan dit ketenzorgprogramma.

Voor meer informatie gaat u naar ketenzorg diabetes Nijkerk.