Welkom bij
Kinderfysiotherapie praktijk
Corlaer

Contactinformatie

Fysiotherapiepraktijk Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV  Nijkerk
Tel. 033 7210 444
E-mail: info@fysio-corlaer.nl

Deze locatie is HKZ gecertificeerd

2e locatie:
Prokino / Villa Vrolijk
Oude Barneveldseweg 65
3862 PS Nijkerk
Tel. 033 7210 444
E-mail: info@fysio-corlaer.nl

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van
07:30 – 21:30 uur.
Vrijdag van 07:30 – 18:00 uur.
Zaterdag van 8:30 – 13:00 uur.

De assistentes zijn aanwezig en telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag tussen 08:30 – 12:30 uur en 13:00 en 17:00 uur.

Social Media

Uw oordeel over ons

NIEUWSTE UPDATE COVID-19

Graag voor een bezoek aan onze praktijk
en voor verdere zaken rondom Covid-19
ons Coronabeleid goed doornemen!

Maak kennis met onze kinderfysiotherapeut:

Anne Wil Prins

KP-nummer: 49104752393

Kinderfysiotherapeut i.o.

wo-do-vr

 

 

Behandelwijze 0-18 jaar

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling anderszins af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut.

De kinderfysiotherapeut wil eerst met behulp van allerlei onderzoeken een volledig beeld krijgen van het motorische niveau van het kind. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld die met de ouders besproken wordt. Het doel van dit plan is altijd dat het kind beter functioneert in zijn leefomgeving.

Voor zuigelingen bestaat de behandeling voor een groot deel uit hanterings- en speladviezen aan ouders. Deze behandeling vindt vaak aan huis plaats. Voor de oudere kinderen vindt de behandeling in de praktijk plaats die speciaal is ingericht voor het werken met kinderen. Om het functioneren te verbeteren en om het plezier in bewegen te vergroten.

Iedereen tussen de 0 en 18 jaar die problemen heeft die van motorische aard zijn kan een consult aanvragen bij een kinderfysiotherapeut. Hier volgt dan een intake en afhankelijk van de bevindingen van de kinderfysiotherapeut volgt er onderzoek om het probleem duidelijk in kaart te brengen.
Door middel van onderzoek en gestandaardiseerde tests krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau. Bij twijfel wordt altijd verwezen naar de huisarts zodat onderliggende problematiek (niet motorisch) ook voldoende aandacht krijgt.
Bij het onderzoek spelen ouders, leerkrachten, huisarts en andere betrokkenen ook een belangrijke rol. Zij kunnen, indien nodig, informatie geven over hoe het kind zich onder verschillende omstandigheden gedraagt. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt een behandelplan op.
De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. Het oefenmateriaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is bedoeld om het plezier in bewegen te vergroten en bepaalde motorische functies aan te spreken.
Bij zuigelingen bestaat de behandeling voor een groot deel uit hanterings- en speladviezen aan ouders.
Wanneer nodig vindt de behandeling aan huis plaats. Dat geldt vaak voor kinderen tussen 0-2 jaar of voor kinderen met een ernstige handicap.
Voor de meeste indicaties is er geen verwijsbrief nodig. Wanneer de therapeut aan huis komt, dient er wel een verwijzing te zijn van een (huis- of consultatiebureau) arts.
De duur van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht of van een specifieke vraag.