Bericht voor onze Patiënten – Uitbreiding van de openstelling van onze praktijk!

Nijkerk, mei 2020 – Er is goed nieuws.

Onze beroepsvereniging (KNGF) heeft, in samenspraak met het RIVM en het ministerie van VWS, een nieuwe richtlijn opgesteld voor de fysiotherapie. Als we ons met z’n allen houden aan de onderstaande voorzorgsmaatregelen, kunnen we onze zorg weer op een veilige en verantwoorde manier opstarten. Dit betekent dat, wanneer u belt voor een afspraak of door ons gebeld wordt voor het hervatten van een noodzakelijke behandeling, we eerst een aantal vragen met u doorlopen. In dit gesprek wordt bepaald of u kunt komen of dat we op afstand de behandeling met u continueren of starten. Dit gebeurt voor uw en onze veiligheid. Om dezelfde reden hebben wij een aantal aanpassingen in onze praktijk gedaan en werken wij mogelijk met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, handschoenen en een witte jas.

Voorwaarde is wel dat we voor uw en onze veiligheid dit op een goede manier, dus volgens de richtlijnen van het RIVM, kunnen doen. Wij verzoeken u daarom de volgende regels in acht te nemen:
● U dient niet meer dan 5 minuten voor het afgesproken tijdstip ons Gezondheidscentrum in te komen. Blijf desnoods even wachten in uw auto of buiten.
● Als u gebracht wordt verzoeken wij uw chauffeur om niet in onze wachtkamer te wachten, maar om u te brengen en te halen. Hiermee voorkomen we dat onze wachtkamer te vol wordt. Wachten kan in de auto of buiten, of elders.
● In het gezondheidscentrum en in onze praktijk zijn looplijnen op de grond aangegeven, middels groene en gele pijlen. U dient deze altijd te volgen.
● Wij verzoeken u om, na binnenkomst, uw handen te wassen met water en zeep, gedurende ten minste 20 seconden, wanneer u bij ons in de praktijk komt. Het verzoek is ook om na het handen wassen zo weinig mogelijk zaken aan te raken. Dit geldt ook voor uw mobieltje.
● Op diverse plekken binnen onze praktijk hangen pompjes met desinfecterende gel. U kunt uw handen desinfecteren wanneer u daar behoefte aan heeft.
● Ook verzoeken wij u om uw eventuele jas of tas bij u te houden. Deze aub niet ophangen aan de kapstok of over een stoel of in de kleedkamer laten hangen.
● Voor de 1 op 1 behandeling in een behandelkamer dient u zelf een grote badhanddoek mee te nemen.
● Neem alstublieft uw eigen bidon en handdoek mee voor in de oefenzaal. LET OP: Onze kleedkamers zijn buiten gebruik; u kunt zich bij ons niet omkleden en u kunt niet douchen.
● In onze oefenzaal zijn, naast looplijnen met pijlen, ook afstandslijnen in de vorm van stippellijnen op de grond gemaakt. Zorg dat u die niet onnodig overgaat.
● Om in onze oefenzaal te komen loopt u via de dameskleedkamer erin. De herenkleedkamer is niet toegankelijk.
● Om uit de oefenzaal weg te gaan, gaat u via de nooduitgang, via het trappenhuis, weer naar buiten. U loopt dus niet via de wachtkamer of de kleedkamer.
● U dient altijd op 1,5 meter afstand te blijven van anderen (therapeuten en mede-patiënten). Dit betekent uiteraard ook dat we geen handen schudden.

Uw therapeut kan beschermende kleding gebruiken (witte jas, handschoenen en een mondkapje) tijdens de behandeling. Als u het prettig vindt mag u uiteraard met uw eigen mondkapje naar de praktijk komen en deze ophouden tijdens de behandeling. Wij hopen dat wij u snel weer van dienst kunnen zijn en u kunnen helpen met uw klacht of aandoening. Mocht u naar aanleiding van deze maatregelen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via 033 7210 444 (op werkdagen van 08:30 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00 uur) of door een mail te sturen naar:
info@fysio-corlaer.nl

Een hartelijke groet namens het Team van Fysio-Corlaer!